ניהול מי נגר

0
101
קרדיט - Pixabay

מי נגר הם מים שהמקור שלהם הוא ממשקעים שונים כגון: ברד, גשם, שלג ועוד. במצבים שבהם הקרקע רוויה במים הללו בצורה מקסימלית, מי הנגר הם מים שממשיכים לזרום על פני הקרקע והם לא נספגים ומחלחלים בה. כיום במדינת ישראל ניתן למצוא לא מעט מי נגר באזורים עירוניים וכן פחות מים שמחלחלים בשטחים הפתוחים הבין עירוניים. ריבוי מי נגר דורש לבצע עבודות שונות שמטרתן היא לנהל את המים הללו ניהול של נגר לרוב מתבצע על ידי רשות המים.

כל הסיבות לשמור את מי הנגר

ניתן לומר כי שתי הסיבות העיקריות לשמירה של מי נגר הם: מניעה של אובן מי נגר שיכולים להיות מאוד חשובים מבחינה איכותית וכמותית למשק המים. מי הנגר אשר הולכים לאיבוד בשל משטחים אטומים כגון: מדרכות, כבישים, גגות ועוד, הם ללא ספק מים חשובים שכדאי לשמור. כמו כן,  צמצום של מי הנגר שמגיעים למערכות הניקוז, מאפשרים לחסוך בהקמה של מערכות ניקוז ותפעול של המערכות הללו. כמו כן, סיבות נוספות לניהול נכון של מי נגר ולשמירתם הם: השקיה באזורים של מדבר, מניעה של זיהום קרקע, מניעה של סחף ותרומה לסביבה ולנוף.

ניהול מי נגר- כיצד עושים את זה?

ישנם פתרונות שונים לניהול מי נגר: ראשית כל, קציר מים שהמשמעות שלו הוא לתפוס את המים רגע שהם מגיעים לניקוז וזאת באמצעות הארכה של המרזבים והכנסה שלהם לאדמה. מדובר על שיטה שמקובלת מאוד בעולם לצורך בריחה של מים. עוד פתרון הוא לבנות אגמים מלאכותיים שהמטרה שלהם היא לאגור מים לצורך שימוש. פתרון נוסף הוא גינות גשם שהם תעלות או אגמים שמהווים אמצעי צינון ובהם גם משלבים צמחים עמידים למים שמשמשים גם לסינון המים. עוד פתרון הוא להחליף את הבטון בערים למדרגות חקלאיות, כך שהמים יספגו בקרקע בצורה טובה יותר. כמו כן, יש צורך לתכנן בצורה טובה יותר כבישים בינעירוניים שיאפשרו לשמר בצורה הטובה ביותר את המין שמגיעים אליהם, להשהות אותם ולהחדיר אותם לקרקע. גם בורות חלחול מהווים פתרון יעיל עבור ניהול מי נגר.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here